Hur du effektivt kan rengöra markis med bikarbonat

Att rengöra sina markiser på ett bra sätt är viktigt för att öka livslängden. Det många inte känner till är att det går utmärkt att göra det miljövänligt, och med saker som många redan har i hemmet. Exempelvis är bikarbonat ett effektivt och säkert rengöringsmedel, som kan användas för att ta bort fläckar och smuts från olika typer av ytor.

För att rengöra din markis med bikarbonat kan ni följande steg:

Det är viktigt att inte använda högtryckstvätt eller skrubba för hårt på markisväven, eftersom det kan skada eller påverka vävens skyddande egenskaper. Det är också viktigt att undvika användning av starka rengöringsmedel eller kemikalier som kan skada markisväven och påverka miljön negativt.

  • Börja med att ta bort löst smuts och damm från markisväven genom att borsta av den.
  • Blanda en lösning av 1 del bikarbonat och 3 delar vatten i en sprayflaska.
  • Spraya bikarbonatlösningen på markisväven och använd en mjuk borste eller svamp för att försiktigt skrubba bort smuts och fläckar.
  • Låt lösningen verka på markisväven i 15-20 minuter.
  • Skölj sedan av markisväven med rent vatten och låt den lufttorka innan ni vevar in den.

Undvik detta när du ska rengöra din markis på ett miljövänligt sätt

När det gäller rengöring av markiser finns det några saker du bör undvika för att inte skapa skador på markisen, och skydda miljön. För det första bör du undvika att använda starka kemikalier eftersom dessa kan skada markisen i sig, men också påverka miljön negativt. Det är också viktigt att undvika högtryckstvätten, den är fantastisk till mycket, men inte när markiser ska rengöras. Undvik också att skrubba för hårt eller använda en borste med hårda borst eftersom det också kan orsaka skador på markisen.

Slutligen bör du undvika att rengöra markisen med alla typer av medel under för starkt solljus eftersom det kan orsaka fläckar och missfärgning på väven. Genom att undvika dessa saker kan du rengöra din markis på ett säkert och effektivt sätt och samtidigt bevara livslängden och utseendet på den.

Finns inga mirakelmedel, tyvärr.
Letar ni efter ett snabbt mirakelmedel som tar bort all smuts på markisen direkt? Utan att behöva göra något mer än att bara spraya på och låta verka. Tyvärr är detta lite som reklamerna på tv-shop förr i tiden. Låter fantastiskt bra, men funkar dessvärre inte i verkligheten. Vi önskar att vi kunde tipsa er om hur enkelt det var att få bort svåra fläckar, men tyvärr är det precis som med mycket andra saker som ska bli bra. Det krävs tid och ansträngning för ett bra resultat.

half-img-29

Fler artiklar & guider

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt