Måttbeställda gardiner

Styla ditt hem med trendiga gardiner

Måttbeställda gardiner kan lyfta känslan i ett helt rum genom att skapa en ombonad, varm och harmonisk känsla. Utöver det estetiska, bidrar det även till en god akustik, solskydd, insynsskydd samt förhindrar blekning av golv och möbler. Hitta den perfekta lösningen för dina fönster.

Måttbeställda gardiner

Gardiner för hotellkänsla i ditt hem

Vi har hundratals olika utföranden av gardiner att välja mellan. Böljande långa gardiner från golv till tak är ett trendigt val. Det är vad vi kallar swing gardin, eller wave gardin. Till sovrum är dubbelskena, även kallad hotellskena en favorit bland våra kunder. En hotellskena tillåter kombination mellan ett lättare tyg för insyn, samt en mörkläggande gardin. Få hjälp att hitta er favorit genom att besöka vårt showroom på Lidingö, eller boka en tid med våra erfarna inredare.

Steg för steg

Så går det till

phone

Första kontakt

Ta första kontakt med oss för preliminär offert.

phone

Platsbesök

Vi kommer ut till er, kontrollmäter och uppdaterar offert.

phone

Leverans

Vi inväntar leverans, och monterar sedan era nya gardiner.

checked

Klart

När vi är klara är det bara för er att njuta av era nya gardiner, så enkelt det kan bli!

Gardiner i Stockholm

Varför bör du välja Max Markiser som din leverantör av gardiner?

Att köpa måttbeställda gardiner ska vara enkelt! Hos oss får ni hjälp hela vägen, och vi tar ansvar för att allt blir monterat på ett korrekt sätt. Ni bokar en av våra erfarna inredare som kommer till er för att måtta, ger förslag på färg, material och produkt.
Vi tillverkar, och kommer sedan tillbaks för att montera. Självklart har vi med oss alla nödvändiga material och tillbehör, så ni slipper tänka på något.
Vi strävar alltid efter perfekta slutresultat, vilket vi ser att våra kunder uppskattar, och det speglas i våra omdömen från tidigare projekt.
Att vi har ett brett sortiment, säljer produkter med genomgående hög kvalitet samt håller det vi lovar är något vi ser som en självklarhet för att kunna hålla den nivån vi vill jobba på.

Vad säger våra kunder?

Bra service från början till slut.
Ordning och reda och kände mig trygg och nöjd med den service jag fick och tycker att killarna som var här och satte upp den var väldigt trevliga och noggranna.

stars

Marie
Beställare

Gardiner Stockholm

Företag som säljer gardiner i Stockholm finns det gott om, men vi är inte lika många som levererar helheten. Dvs, allt ifrån att hjälpa er välja rätt produkt, rätt färg, och sedan få allt hemlevererat och monterat. Allt genom samma kontakt. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda er just detta.

Vi märker även att våra kunder inte längre ser en gardin som enbart en gardin, utan en stor del av inredningen och känslan i ett rum och hem. Precis som annat utvecklas även gardiner över tid, med egenskaper som kraftigare ljuddämpning, motoriserade skenor och möjlighet att styra via smarta system. Alla våra gardiner går exempelvis att få med motor och fjärrkontroll, smidigare användning kan det inte bli.

Frågor & svar om gardiner

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om gardiner.

Hur höga ska gardinerna vara?

Höjden på en gardin påverkas naturligtvis av rummet, och av fönstren dom ska täcka.
Vi måttanpassar alltid gardinens höjd så ni får bästa resultat. En generell regel är att om gardinen monteras högre upp, får rummet en större rymd. Monteras gardinen för nära fönstret, kan det upplevas som att man förminskar fönsterhöjden, men också hela rummets takhöjd.

Vårt korta svar blir därför – Så högt upp som möjligt :).

Avstånd mellan golv och gardin?

Vill ni att gardinerna ska hänga rakt och strikt i infällt läge avslutar vi 0,5-1,5cm från golv. Det blir då inget släp, och ni får en ”svävande” look med glipa mot golvet. Frågar ni oss passar detta bra till sammetsgardiner och andra lite tätare / tyngre tyger.

Önskar ni istället ett mer avslappnat och mjukt intryck rekommenderar vi ett mindre släp, med ett tillägg på ca 1-2cm. Här skapar vi ett kraftigt fall, med släp och det upplevs som väl tilltaget med tyg till gardinerna. Supersnyggt till alla lösningar, men passar extra bra till luftiga linnegaridner!

Har ni kraftiga lutande golv eller tak rekommenderar vi alltid en gardin med släp, vi kan på så sätt dölja ojämnheterna.

Montera gardin i tak eller på vägg?

Gardiner upp till tak ger en större rymd – därför rekommenderar vi denna lösning i den mån det går. I vissa fall finns stuckaturer eller taklister som fortsatt ska vara synliga, då monterar vi gardinen på vägg men så högt upp som möjligt.

Gardiner i vinkel eller runda hörn?

Vi kan bocka gardinskenorna så dom passar era behov! Även om ni har utmanande vinklar eller hörn.

Gardiner för att skapa Hotellkänsla?

För att skapa en riktigt lyxig känsla i ditt hem, rekommenderar vi att sätta en dubbelskena. Ni får då en skir, mer transparent väv närmast fönstret. Som ni kan använda som insynsskydd när ni byter om eller vill vara ifred utan att mörklägga. När det ska bli riktigt mörkt, drar ni för den lite tjockare, mörkläggande gardinen och kan sova lika gott hemma som på hotell :).

Hur tvättar man gardiner?

Precis som med kläder gäller olika skötselråd för olika material, kolla upp innan ni gör något. Det står som regel tvättråd på gardinen, om inte. Be oss om råd innan ni gör något.

Hur lång tid tar det att få en måttbeställd gardin?

Vi måttar, tillverkar och monterar oftast inom 3-5 veckor.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt