Terrassmarkiser

Skyddande terrassmarkiser för det nordiska klimatet

Är det perfekta valet för er uteplats, café eller restaurang. Skuggar skönt när solen lyser starkt, och skyddar mot oönskat regn. En mångsidig produkt ni kommer trivas att vistas under.

Våra terrassmarkiser

Skapa känslan av uterum, men behåll stor flexibilitet med en terrassmarkis. Våra markiser är kraftigt konstruerade för att tåla vårt tuffa nordiska klimat. En terrassmarkis skyddar mot regn, sol och skapar en härligt ombonad atmosfär. Ni kommer garanterat kunna ha stor nytta av en terrassmarkis under årets alla årstider.

Med Hestra Sven kan du skapa ett rejält utomhuslikt rum.

Kraftig och stabil markis, utmärkt för uteplatsen.

Nätt markis som passar perfekt när inte så stor yta ska täckas.

Smidig lösning av solskydd som bildar en plats likt ett uterum.

Hestra Gunnar går att göra riktigt stor, upp till 7 meter bred.

Hestra Erland Large är en av våra premium markiser.

Hestra August är en av våra populära terrassmarkiser.

Duken och dukröret är inbyggda för bästa möjliga skydd.

checklist
Monterat & Klart

Vi monterar markiser & gardiner i hela Stockholm och ordnar med ROT-avdrag.

transport
Snabba leveranser

Tack vare nära samarbete med våra tillverkare kan vi erbjuda snabba och säkra leveranser.

package
Stort urval

Vi skräddarsyr lösning för ert hem. Med hundratals valmöjligheter vet vi att vi har något som fungerar för er!

certified
Nöjda kunder

Ni som kund skall alltid vara nöjd, annars är inte vi nöjda. Läs gärna omdömen om oss från tidigare kunder.

Terrassmarkiser i Stockholm

Varför bör du välja Max Markiser som din leverantör av terrassmarkiser?

Att låta montera en terrassmarkis hos er är en förtroendesak, välj därför någon som kan. Vi har över tio års erfarenhet av att montera markiser och har under tiden samlat på oss den kunskap som krävs för att göra fackmannamässiga installationer, oavsett typ av fasad eller förutsättningar.
Vi hjälper er hela vägen från val av färg, till färdig installation. När vi är klara, är det bara för er att njuta av er nya terrassmarkis. Läs även gärna vad tidigare kunder tycker om oss på Reco.

Frågor & svar om terrassmarkiser

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om terrassmarkiser.

Är väven UV skyddad eller hur snabbt bleks den?

Allt material som vistas utomhus bleks, eller ändras i färg över tid. Markiser är inget undantag. Vår väv håller dock färgen väldigt väl, då den är impregnerad för att vara färgbeständig, smuts samt vattenavvisande. Vävarna håller även högsta färgäkthet, och är OEKO-TEX 100-klassificerade. Med andra ord, det bästa ni kan få tag på.

Kan man byta väven på sin befintliga markis? Hur fungerar det med garantin då?

Markisens väv kan absolut bytas, och det är ett vanligt sätt att fräscha upp sin markis utan att bekosta en helt ny. Vi lämnar 2 års garanti på väven, men räkna med att den håller ca 10-20 år beroende på hur väl den används och vilka förhållanden den sitter monterad i.

Går det att välja valfri NCS kulör på väven?

Väven är i fasta färger, och kan inte specialtillverkas. Däremot har vi
ett väldigt brett sortiment, och är övertygade om att vi kommer
hitta någonting ni gillar. En av våra leverantörer av väv, Sandatex,
har även en omtyckt färgöversättare som visar vilken NCS eller RAL
som är närmast i färg. Se den här: https://sandatex.se/wp-content/uploads/2020/02/Arkitekt.pdf. Vi rekommenderar dock att ni beställer hem färgprover, eller kollar med oss mot den yta ni vill matcha. Eftersom det ofta är olika material och strukturer så kan färgen upplevas olika på olika material.

Finns det olika kvalité på väven?

Markisväv finns i flera olika kvaliteter. Men det finns bara en som är
bra nog för oss att arbeta med, och det är 100% spinnfärgad
akrylväv. Vi använder oss utav Sandatex som huvudleverantör av
väv.

Behöver man göra en bygganmälan om man sätter upp terrass/fönstermarkis?

Markiser är helt befriade från bygglov och anmälan. Det enda tillfället det kan behövas är om ni vill installera en fast korgmarkis, eller ha reklam på markiserna. Vad som gäller vid dessa ärenden är alltid bäst att kontrollera med berörd kommun.

Tar ni måttansvar?

Absolut! Har vi måttat en markis som sedan av någon anledning inte går att montera är det vårt ansvar att se till att åtgärda vårt fel. Självklart helt utan kostnad för er som kund.

Vilka typer av markiser finns det?

Markiserna finns i flertalet olika utföranden, men man kan kategorisera dom i helkassettmarkis, halvkassettmarkis och klassisk terrassmarkis med ”öppen rulle”. Helkassettmarkisen är precis som det låter, en hel kassett där hela markisen är dold i infällt läger. Halvkassettmarkis är även den inkappslad i infällt läge, men infästningen sker som på en klassisk markis. Dvs att man behåller ett s.k ”bärrör” som monteras i konsolerna. Den klassiska markisen är den vanligaste, och kompletteras ofta med tak. Exempel på helkassettmarkis är Erland, medan vår modell Ragnar är en halvkassett, och August en klassisk modell.

Kan en terassmarkis måttanpassas eller är det fasta mått?

Alla våra terrassmarkiser måttanpassas, för att dom ska passa perfekt just för era behov. Vi tillverkar både efter bredd, och utfall så det passar era behov.

Hur stor ska en markis vara?

Terrassmarkisen bör täcka den yta som ska möbleras under, samt ta hänsyn till fönster/dörrar som ska skuggas. Markiserna byggs max 7meter breda, och med 4m utfall.

Tål terrassmarkisen regn?

Ja markisen tål regn, och ni kan använda den som regnskydd. Dock bör det göras med viss försiktighet, och se alltid till att markisen har tillräcklig lutning, så inte vatten samlas i markisen.

Hur tvättar man en terrassmarkis?

Vid tuffare fläckar eller mögel på väven, gör en blandning av: 240 ml blekmedel ej innehållandes peroxider (läs innehållsföreckning) 60 ml mild handtvål 4 l vatten. Skrubba med mjuk borste och skölj noga med vatten.

Randig eller enfärgad väv på en markis?

Detta är en smaksak, men idag säljer vi överlägset mest av enfärgade markiser, och med en väv i den grå färgskalan.

Garanti på terrassmarkis?

Vi lämnar 3 års garanti på alla våra markiser.

Motor eller vev på terrassmarkis?

En terrassmarkis kan manövreras med både motor och vev, en motor är väldigt bekvämt. Och en fråga man kan ställa sig själv är om man kommer gå ut i regn/blåst för att ta in markisen, eller om det kan vara bekvämt att kunna göra det med ett knapptryck inifrån. Om ni gillar bekväma lösningar bör ni välja motor till er markis ☺

Går det att byta tyg på en markis?

Det går alldeles utmärkt att byta tyg på en markis, se bara till att markisen fungerar som den ska i övrigt. Att byta markistyg är en estetisk renovering, men förbättrar inte livslängden eller funktionen i övrigt.

Vart kan man montera en terrassmarkis?

En terrassmarkis kan monteras på alla fasadtyper. Oavsett om det är trä, tegel, puts eller andra typer av fasadskivor. Det kräver dock rätt kunskap för att infästningen ska bli korrekt anpassad efter er fasadtyp.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt