Duette®

Kombinera stil & funktion med Duettegardiner

Duetter passar utmärkt när ni vill ha det estetiska och praktiska samlat i ett. Här får ni en vacker produkt, en dubbel plisségardin som går att få i hundratals olika färger och passar alla fönster.

Duette®

Inte bara snygg – Smart också!
Duetter kan styras med motor kopplad till smarta hem system, med klassisk lina, med handtag, eller uppspänd på vajer. En av våra mest populära alternativ är top down – bottom up. Kom in till oss och hitta din favorit.

Sparar energi och håller dig i rätt temperatur året om
En duettegardin isolerar mot kallras på vintern, och håller värmen ute på sommaren. Studier visar att hela 40% av värmeförlusten går att spara genom att ha sitt solskydd nerdraget vintertid.

duettegardiner inomhus

Frågor & svar om Duette®

Fördelar med duettegardiner?

Unikt för duettegardinen är den effektiva isoleringen, dvs ni kan ha stor nytta ev en duettegardin även på vintertid då den hjälper till att isolera mot kallras. Utöver det är den mycket vacker då den dubbla väve ser till att linorna blir dolda, och ni kan välja att styra produkten med exempelvis softrise eller motorisering och på så vis inte behöva se några linor alls.

Vad kostar en duettegardin?

Pris på duettegardiner varierar kraftigt. Men en fingervisning är att dom kostar mellan 1000-10.000kr per gardin. De faktorer som styr priset är val av väv, storlek och val av manövrering. Vi mäter alltid era fönster och är med i färgval, därefter får ni en offert med fast pris.

Skillnad på plisségardin och duette?

En plisségardin och en duette kan lätt blandas ihop om man tittar på produkterna på håll. Det är samma typ av väckade textila utseende, ofta samma typ av underlister och reglage och vid en snabb anblick kan det vara svårt att se skillnaden ibland. Men kollar ni lite närmre kan ni tydligt se att:

1.En plisségardin har hål i väven för att stegbanden ska kunna passera väcken. I en deuette finns inte dessa hål.
2.En duettegardin har dubbel väv, dvs 2 lager. Medens en plisségardin endast har en enkel väv.

Hur tvättar man en duettegardin?

Det går inte att ta av en plisségardin från sin skena. Därför bör produkten rengöras regelbundet för att slippa större smuts eller dammbildningar över tid. Rengöringen gör ni lättast med en
dammvippa, torr trasa eller en dammsugare på låg effekt.

Mindre fläckar behöver tvättas bord på en gång,med en fuktig svamp eller trasa och ljummet vatten. Går inte fläckarna bort, häll ett icke syntetiskt rengöringsmedel i vattnet (för t.ex. ulltvätt).
Hjälper inget av detta, och det blir nödvändigt att tvätta hela gardinen följer ni luxaflex tvättanvisningar.

Luxaflex tvättanvisning av duettegardiner:

9. Dra upp gardinen (så att fönstret inte är fördraget) innan du klickar ur gardinen från beslagen.
10. Fyll ett kar (t.ex. badkar eller diskho) med ljummet grader vatten (30°). Tillsätt en matsked icke syntetiskt tvättmedel (t.ex.för ulltvätt).
11. Lägg produkten, fortsatt hopdragen, i vattnet.* Låt den ligga i blöt cirka 15 minuter.
12. Efter 15 minuter öppnar du gardinen och tvättar försiktigt.
13. Ta produkten ur vattnet (ta tag i över- och underlist) och skölj med kallt vatten.
14. Pressa försiktigt ihop gardinen till ett paket (som när gardinen är helt uppdragen) och tryck på så sätt ut resterande vatten. Torka av över- och underlist.
15. Sätt tillbaka gardinen i beslagen och sänk gardinen till sitt nedersta läge (som när gardinen är helt fördragen). Du kan nu prova att ta bort eventuella kvarvarande märken och smuts med
en lätt fuktad svamp.
16.Därefter drar du upp gardinen helt (till ett paket) och låter den torka i 12 timmar eller till det att den är helt torr.

Får inte strykas!

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt