Lamellgardiner

Skapa ett elegant & sofistikerat utseende i ditt hem

Med långa, raka lameller skapar vi elegans och enkelhet på samma gång. En lamellgardin passar alldeles utmärkt till stora fönsterpartier i offentlig miljö, uterum eller i ditt hem.

Lamellgardiner

Omtyckt för sin flexibilitet!
Ställ i önskat läge. Insynsskydd idag, mörkläggning imorgon. Eller tvärtom.
Precis som persienner är lamellgardinen uppbyggd med lameller, därav namnet. Detta ger en stor flexibilitet där lamellerna stängs, eller öppnas steglöst för att kunna använda samma produkt till olika ändamål.

En gigant bland solskydden!
Idag byggs mycket hus med gigantiska fönsterpartier, inte sällan utan tanke på lösning för sol och insynsskydd. En lamellgardin är ofta ett bra alternativ då den kan täcka stora fönsterytor, utan att den upplevs klumpig. Med sina nätta, strikta lameller ger den ett elegant intryck och fyller samtidigt en mycket god funktion.

lamellgardiner inomhus

Frågor & svar om lamellgardiner

Funkar lamellgardiner till sneda fönster?

Sneda fönster är ofta en utmaning att få snygga solskydd till. Men lamellgardiner är en av få produkter som funkar väldigt bra till just detta. Framför allt om det rör sig om stora fönster.

Vilken lamellgardin passar till kontor?

Dom flesta lamellgardiner fungerar bra till kontor. Ska lamellerna användas som avskärmning mellan exempelvis mötesrum bör en relativt tät väv väljas, så man inte ser igenom den. Medan det kan räcka med en semitransparent väv, om det är ett kontorslandskap där man vill få bort bländning på skärmar.

Hur stora ska lamellgardinerna vara?

Vi måttanpassar alla lamellgardiner efter era behov. Hur stora dom behöver vara styr främst av fönstrets storlek, samt om ni önskar att lamellgardinen ska monteras i tak eller på vägg.

Montera lamellgardiner på vägg eller tak?

Lamellgardiner kan monteras antingen direkt i tak, eller med vinkel på väggen. Att montera lamellgardiner i tak ger ofta en känsla av större rymd i rummet. Medan ett väggmontage kan passa bäst om det är stort avstånd mellan fönstret och taket.

Kan jag ha lamellgardiner utomhus?

Lamellgardiner ska monteras inomhus, skyddade från väder och vind. Däremot passar dom utmärkt till uterum där vi ofta har stora glaspartier och skjutdörrar. Men är det ett solskydd på utsidan ni tittar efter, brukar en zipscreen eller terrassmarkis passa bäst.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt