Persienner

Populära & effektiva solskydd som förhindrar oönskad insyn

Persienner är ett populärt solskydd som effektivt stänger ute solljuset och förhindrar oönskad insyn. Våra unika produkter går att sätta mellan glasen, eller frihängande i de fall det inte går att öppna fönsterbågen. Dessa solskydd finns i ett hundratals olika kulörer, med lammeller i trä, olika typer av stegband och detaljer. Den utan tvekan vanligaste varianten är en klassisk vit persienn i aluminium, som monteras mellan glasen. Standardbredden är 25mm, men tillverkas både i mindre och större storlekar.

Montering & rengöring

Borra för persienner
I nyproducerade fönster finns det ofta färdigborrade hål från fabriken. Detta underlättar installationen, och säkerställer att alla hål hamnar på identisk höjd.
Finns det inga hål för solskydden i era fönster är det inget problem, vi har monterat tusentals produkter genom åren där vi majoriteten av gångerna borrat hålen på plats.

Göra rent persienner
Att göra rent en persienn är enkelt. Börja med att torrdamma solskyddet med dammvippa, för att få eventuellt löst smuts att falla av lamellerna. Ta sedan en lätt fuktad trasa och torka av, för att sedan torka med en torr trasa. Undvik att dra ihop produkten om den är fuktig, då det kan slita i onödan.

persienner inomhus

Persienner Stockholm
Vi har levererat persienner och solskydd till tusentals fönster i Stockholm. Både hos privatpersoner och företag. Vi mäter, levererar och monterar persienner i både innerstan och Stockholmsförorter. Många bostadsrättsföreningar i Stockholm väljer att teckna avtal med oss för att se till att ni får en mycket bra prissättning, men framförallt bra produkter och installation.

Mörkläggande persienner
En persienn blir aldrig helt och hållet mörkläggande, produkten går därför under kategorin ”fördunklande solskydd” vilket innebär att det är mer täckande än exemplevis en linnegardin som går under ”transparant solskydd” men inte samma täthet som exempelvis en mörkläggande rullgardin.

Anledningen till att solskydden aldrig blir helt mörkläggande är för att det går linor genom lamellerna. Det blir därför dels hål genom alla lameller för att linan ska kunna passera, men det gör även så att lamellerna aldrig sluter helt tätt. Detsamma gäller modeller som kallas ”VIP-persienner” eller liknande produkter som utger sig för att vara mörkläggande.

Frågor & svar

Vad kostar persienner?

Dessa kostar normalt mellan 800-1500 kr inklusive montering. Priset varierar om produkten ska sitta mellan glas, vilken lamell ni väljer, och i vilken storlek den ska tillverkas. Antalet som beställs vid samma tillfälle påverkar även prissättningen.

Persienner mellan glasen?

Att montera persienner mellan glasen är det vanligaste sättet. Vi byter ut den befintliga där hål redan är borrat, eller så borrar vi nya hål.

Hur lång är leveranstiden?

Vi kan ofta leverera persienner inklusive montering inom 2-4 veckor. Självklart påverkas leveranstiden av aktuell arbetsbelastning hos både oss och fabrik, men det ger en bra fingervisning om leveranstiden.

Hur rengör man sina persienner?

När du ska göra rent persienner börjar du med torr trasa eller dammvippa, sedan en lätt fuktig trasa, och sedan torka rent lamellerna. Låt dessa hänga och torka i nedfällt läge om den är lätt fuktig efter städningen.

Persienner till fönster med spröjs?

Oftast går det bra att montera persienner mellan glasen på fönster som är spröjsade. Det ser dock lite olika ut från fall till fall. Ibland finns inte plats, om det är så att spröjsen tar för mycket plats. Då kan en utanpåliggande, eller ett annat solskydd passa bättre.

Persienner till fasta fönster?

Det är inte alla fönster som går att öppna, eller har plats mellan glasen. Det går då utmärkt att montera en utanpåliggande persienn, eller välja ett annat solskydd som exempelvis plisségardin eller duette.

Persienner med motor

Om fönstret sitter högt, svåråtkomligt eller om ni helt enkelt bara vill ha ett bekvämt användande har vi persienner som går att styra med motor. Produkten kommer då med fjärrkontroll, eller koppling till en app.

Vilka färger erbjuder ni?

Persienner finns i hundratals olika färger. Men ca 95 % av de persienner vi säljer är vita. Det är oftast för att matcha fönstret, och att den inte ska synas så mycket, utan mer göra sitt jobb diskret.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt