Rullgardiner måttbeställda

Upptäck fördelarna med praktiska rullgardiner

Rullgardiner har alltid vart en favorit för mörkläggning i sovrum, men har nu även börjat hitta ut i finrummen och offentlig miljö. Med ett stort val av olika färger, mönster och täthet på produkten passar den utmärkt även i vardagsrum och kök. Självklart måttanpassar vi efter ert fönstermått, så att det blir alldeles perfekt.

Rullgardiner måttbeställda

En klassiker har blivit modern!
Måttbeställda rullgardiner får vi ändå kalla en klassiker, alla har vi nån gång använt en. Men det finns moderna vis att använda rullgardiner idag. Välj till skenor, kassett eller varför inte motordrivet? För er som inte vill ändra på något som alltid funkat, finns klassiska alternativ som fjäder och kulkedja kvar.

Välj rätt täthet till rätt rum
Att det är viktigt med precisa mått känner alla till, men glöm inte bort att välja rätt täthet till rätt rum. Vi hjälper er att hitta rätt i vår kollektion där ni kan välja mellan 4 olika tätheter.

rullgardiner inomhus

Frågor & svar om rullgardiner

Är det svårt att montera rullgardiner?

Montage av rullgardiner är inte jätte komplicerat, åtminstone inte om man gjort det några gånger. Men visst är det viktigt att allt blir rätt, för att slippa hål i väggen eller en gardin som ramlar ner / blir skev. Är ni vana vid att montera, kan ni mäta och montera på egen hand och spara några hundralappar. Om ni inte är det, är vårt tips att låta ett proffs sköta den biten!

Vilken rullgardin i sovrum?

Rullgardiner har många användningsområden, och kan monteras i alla typer av rum. I sovrum är det ofta mörkläggning vi vill åt. Och det är därför just en mörkläggande, tät rullgardin som gör sig bäst här.

Vilken färg på rullgardin?

Välj en färg ni tycker om, och som passar in med övrig inredning, det är det viktigaste. Ta gärna hjälp av någon av våra inredare som kan hjälpa er med färgsättningen i ert hem eller lokal. Många förknippar en mörk färg med mörkläggande gardiner, så behöver det inte vara. Det finns exempelvis många vita och ljusa rullgardiner som mörklägger mycket effektivt.

Laga trasig rullgardin?

Har ni en trasig rullgardin som suttit länge, är det oftast inte värt att reparera den. Kostnad för reservdelar och timpriset att åka ut och utföra arbetet är inte långt ifrån en ny rullgardin. Den nya rullgardinen håller sedan i många år, och omfattas av garantin. En gammal rullgardin som repareras på ett ställe, tenderar ofta att gå sönder på ett annat inom kort eftersom livslängden troligen passerat.

Rullgardin med kedja eller fjäder?

En rullgardin manövreras oftast med en så kallad kulkedja. Vill man inte ha kulkedjan finns det även fjäder till rullgardinerna. Det innebär att man rycker i gardinens botten, så åker gardinen upp, eller drar den sakta neråt när den skall rullas ner. Vi rekommenderar som standard att reglera gardinen med kulkedja eller motor. Det finns även andra smarta lösningar, som exempelvis softrise. Hör gärna av er till oss så berättar vi mer.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt