Motoriserade markiser

Enkel och bekväm reglering av solskyddet

Allt i våra hem blir smartare. Styrning med fjärrkontroll, automatik eller i telefonen är allt vanligare även för solskydd. Och det är inte bara markiserna som går att styra med motor eller i app.

Våra motoriserade markiser

Alla våra gardiner och persienner går att få med motor och koppla upp mot ert befintliga smarta hem system, eller få i en egen app. Ni kan på så vis styra era solskydd med ett enkelt knapptryck i telefonen, vart ni än befinner er. När vi pratar smarta hem, kopplar vi ofta upp mot befintligt system för att få ett smidigt användande av hemmets alla artiklar i samma program. Precis som belysning, värmesystem, högtalare, eller robotgräsklippare går att koppla upp mot dessa system kan markiser eller gardiner också göra det. Vi kan även koppla sol och vindautomatik för att få solskydden att sköta sig helt utan handpåläggning.

Fördelar med motoriserade markiser:

  • Längre livstid på markisen då en motor ser till att markisen stänger och öppnar mjukt, samt alltid har rätt spänning i väven.
  • Bekvämt! Hur skönt är det inte att bara kunna trycka på en knapp, eller låta automatiken styra markisen?!? Inget mer vevande ute i regnet när markisen ska fällas in.
  • Koppla markisen till automatik och håller rätt temperatur i hemmet, utan att någon behäver vara hemma och dra ut den.
  • En billig försäkring! Om ni glömt markisen ute och det börjar blåsa, kan en skaksensor eller vindautomatik köra in markisen automatiskt så den inte går sönder. Väl investerade pengar helt enkelt.
  • Kasta vevar och dragband, inget sådant behövs mer! Inga fula dragband på insidan, inga vevar som slår mot fasaden och fönster att hänga ut igenom för att låsanordningen fastnat. Ett knapptryck är allt som behövs för att styra alla markiser samtidigt.

Det är absolut värt att ha motordrift på markiserna

Att vädret varierar i vårt älskade Sverige kan vi nog alla vara överens om. Även den varmaste av dagar kan slå om till regn och blåst, för att sen återgå till extremhetta. Och visst finns det en charm i det! Men gud vad vi behöver hålla koll på våra markiser om vi ska sköta dom så bra som möjligt. Köper ni till motor till er markis slipper ni detta. Inget mera slitande i dragbanden till fönstermarkiser, eller tröga gnisslande vevar till terrassmarkiserna. Låter det inte härligt? Vi vågar påstå, att ingen av de kunder som valt en motordriven markis har ångrat sig. Däremot, byter vi flertalet manuella markiser till motordrivna varje år.

Byta från vev till motor på markis?

Har ni ångrat att ni inte köpte motor till markisen på en gång? Det går att ändra sig! Även om det kostar lite mer att göra i efterhand så är det fullt möjligt. Vi ser till att ni får en motoriserad markis genom att byta ut er vev eller dragband till en motor. Motorn till markisen placeras inuti valsröret och syns därför inte mer än den kabel som kommer ut i någon av gavlarna på markisen. I dom allra flesta fall funkar det alldeles utmärkt att byta från manuellt till motordrivet. Men det finns vissa tillfällen när det inte lämpar sig, och det handlar då framförallt om att markisen är för sliten. Är markisens armar slitna, och väven snart behöver bytas lönar det sig sällan att göra ett sådant ingrepp. Det är då oftast bättre att köpa en helt ny markis med motor, för att få ny livslängd på hela markisen.

Olika motorer - Vilken ska jag välja?

Det korta svaret är – Fråga oss så hjälper vi dig. Det lite längre svaret blir att det beror på vad för förutsättningar ni har i ert hem eller fastighet. Men generellt är en radiomotor det som passar de allra flesta hem bäst, och en kabelbunden motor passar oftast bra på större projekt eller där vi har något som kan störa ut radiovågorna. Det kan exempelvis röra sig om en fasad i plåt. Utöver att välja mellan kabelmotor eller radiostyrd motor finns det även en hel del olika leverantörer av motorer. Men dom två största är Somfy och Becker. Här delar sig uppfattningarna i vår bransch om vilken leverantör man föredrar att arbeta med.

Vår erfarenhet säger att båda dessa leverantörer gör fantastiskt bra och driftsäkra motorer och automatiker, och ni kan känna er trygga så länge ni väljer någon utav dom. Somfy, har enligt oss en något smidigare lösning när det kommer till koppling mot smarta hem och appstyrning. Medans Becker är en mer gedigen motor med fokus på driftsäkerhet och livslängd. Vi rekomenderar därför som standard Beckers produkter, om det inte ska kopplas till smarta hem system.

Pergolazipen ger en trevlig förlängning på huset.

Perfekt för uteplatsen där hemma eller uteserveringen på restaurangen.

checklist
Monterat & Klart

Vi monterar markiser & gardiner i hela Stockholm och ordnar med ROT-avdrag.

transport
Snabba leveranser

Tack vare nära samarbete med våra tillverkare kan vi erbjuda snabba och säkra leveranser.

package
Stort urval

Vi skräddarsyr lösning för ert hem. Med hundratals valmöjligheter vet vi att vi har något som fungerar för er!

certified
Nöjda kunder

Ni som kund skall alltid vara nöjd, annars är inte vi nöjda. Läs gärna omdömen om oss från tidigare kunder.

Motoriserade markiser i Stockholm

Varför bör du välja Max Markiser som din leverantör av Motoriserade markiser?

Varje år monterar vi hundratals markiser, och för varje år som går blir motordrivna produkter vanligare och vanligare. Det är inte konstigt med tanke på alla dom fördelar som finns med motoriserade solskydd. Inte minst bekvämligheten! Motoriserade markiser är enkelt, men som med allt gäller det bara för dom som kan det! Ska ni köpa markiser med motor bör ni göra det av någon som har god kännedom kring produkterna, och ett långvarigt samarbete med sina leverantörer. Detta har vi, och delar gärna med oss om vilken motor och automatik som passar till era produkter baserat på vår mångåriga erfarenhet.

Ni bör välja oss som leverantör om ni värdesätter kvalitativa produkter och ett stort kunnande. Som ett plus, ser vi även till att ni kommer i kontakt med mycket duktiga elektriker som har stor vana vid specifikt markismotorer och automatik. Att välja en bra elektriker är nämligen lika viktigt som att välja en bra markismontör när ni ska investera i motoriserade solskydd.

Frågor & svar om Motoriserade markiser

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om motoriserade markiser.

Styra markis i app?

Det går utmärkt att styra markiserna via en app i telefonen. Antingen
kopplat till ert befintliga smarta hem system, eller med exempelvis
Somfys TaHoma lösning.

Solceller på markiser?

Det finns idag markiser som drivs helt på solceller, både ekonomiskt och miljösmart! Enda skillnaden är att vi monterar en liten solpanal på markisen. Detta är en relativt ny lösning, men som vi är övertygade om är här för att stanna.

Vad är skaksensor på markis?

En skaksensor är som en liten ”puck” som monteras på markiser. Ofta används den på terrassmarkiser, och monteras då i fronten. Skaksensorn känner av om markisen rör på sig kraftigt, som den kan göra vid blåst. Värdet på hur känslig skaksenorn skall vara, ställs in beroende på hur stor markisen är. När värdet överstigits, åker markisen in automatiskt.

Skaksensor eller stag till terrassmarkis?

En fråga som ofta uppkommer, ofta på terrassmarkiser. Skaksensorn är att föredra när ni vet med er att markisen kommer användas ofta, och det finns risk att den lämnas utfälld obevakad. Stag kan vara ett bättre alternativ om markisen sitter monterad på en plats där den bara används under uppsyn, men ni vill kunna ha markisen utfälld även om det börjar blåsa lite kraftigare.

Vad är sol och vindautomatik?

Sol och Vindautomatik är givare som monteras på fasaden. Givarna
känner av om det är soligt, och skickar då signaler till markisen att åka
ut. Om solen går i moln, eller det blir kväll kommer markisen att åka in.

Vindautomatik, fungerar på motsvarande vis fast med vind. Om det
blåser kraftigt går markiserna in för att inte ta skada. Avtar vinden, och
det är sol på solgivaren kommer markisen att fällas ut igen.

Ändra inställningar på motoriserad markis?

Det går smidigt att ändra inställningar på en markis. Ofta genom några få knapptryckningar på fjärrkontrollen kan du ställa om känslighet på automatik eller gränslägen hur långt in/ut markisen ska kunna köras. Bäst hjälp får ni genom ett support nummer ni kan få av oss. Ring detta när ni står framför markisen, med fjärrkontrollen i handen så guidas ni igenom ändringarna.

Går det att köra markisen manuellt, fast jag har automatik?

Du kan alltid koppla bort markisens solautomatik, om du inte vill att markisen ska åka ut. Exempelvis om ni åker bort under en längre period, eller om ni har en byggställning runt huset pga renovering. Ni ställer då fjärrkontrollen i manuellt läge, och markiserna kommer inte röra på sig förens ni byter tillbaka till automatiskt läge, eller väljer att köra ut dom på fjärrkontrollen. Däremot ligger alltid vindautomatiken som en ”backup”, så skulle ni fälla ut markisen och ställa fjärrkontrollen i manuellt läge kommer markisen ändå att dras in om det blåser kraftigt.

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt