Köpa markis eller bygga uterum? Vi reder ut!

Markiser är, och har alltid vart ett populärt solskydd. Inte minst i dessa tider när vi känner att solens strålar upplevs starkare, och den extrema hettan vi tidigare vart skonade från i Sverige gör sig påmind under somrarna. Den extrema hettan gör att vi vill vistas i svala härliga miljöer när vi kan under sommaren, samtidigt som vi inte vill behöva hålla oss inomhus och använda en dyr AC hela dagarna. Det är mycket på grund av detta vi märker att Pergolamarkisen, och Terrassmarkisen blir ett mer och mer populärt alternativ till uterum. Många av våra kunder har först tänkt att investera i ett uterum, men landar sedan i beslutet att köpa en Pergola eller Terrassmarkis istället. Argumenten är många till varför det är ett klokt val enligt oss. Men några klara fördelar är:

  • Används året om – Det är en vanlig fördom att en markis inte kan användas under höst och vinter. Ut med markisen, slå på infravärmen, fram med plädarna och njut av ert flexibla uterum året om. Markisen kommer se till att ni har en mysig och ombonad känsla även dom lite kyligare dagarna på året.
  • Flexibelt – Välj när ni vill sitta i sol eller skugga genom att fälla in/ut markisen. Ett fast tak ger er aldrig möjlighet till att välja. Och ett uterum med plast, glas eller plåttak blir oftast olidligt varmt att sitta i om solen ligger på. Under en markis / pergola har ni alltid en behaglig temperatur.
  • Snabb leverans – Jämfört med att bygga ett uterum är en markis eller pergola ofta mycket snabbare på plats, och redo att användas! Ofta inom 3-4 veckor.
  • Kostnadseffektivt – Lägg pengarna på annat än plankor, bygglovsansökningar, färg, tak, isolering, markarbeten, plintar etc. Investera i en markis eller Pergola, så räcker pengarna till mycket annat roligt.
  • Markis utan bygglov – Yes! Med våra markis och pergolalösningar slipper ni bygglov då vi inte bygger någon permanent taklösning.
97_MB_03-scaled

Fler artiklar & guider

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt