Vilken färg på markis föredrar du?

I många år har grått, grått och grått vart det som gäller när det kommer till färg på markiser. Inte så konstigt då det finns en del praktiska fördelar med färgen, och den sticker inte ut i grannskapet. Vi ser dock en förflyttning mer åt naturnära färger som brunt, beigt och grönt. Frågar ni oss är det superkul med annat än grått, och en favorit hos oss är svarta profiler, och beige väv. En supersnygg kombination!

Markiser för lokaler

Enligt oss har alla lokaler behov av en markis på något sätt. Självklart fyller den en stor funktion genom att se till att ni håller rätt temperatur i lokalen. Oavsett om det är markis till kontor eller butikslokal. Markiser till kontor är ofta ett krav, för att personalen ska kunna prestera och trivas på arbetsplatsen. En god ventilation är en bra start för att hålla temperaturen behaglig, men är det mycket fönster på kontoret och solen ligger på kommer det inte att räcka.

Många försöker med persienner eller gardiner, och det fungerar bra som bländskydd men tyvärr inte i närheten av lika effektiva som markiser när det kommer till att stänga ute värmen. På kontor är det oftast många olika personer som jobbar, och en automatik är att föredra så markiserna kan sköta sig själva. Reklam på markiser till butikslokaler är populärt. Det blir ofta en snygg och tydlig reklamplats, där du får chansen att locka in kunderna i din butik, samtidigt som du ser till att det går att vistas inne i butiken utan att lida av värmen. Till butikslokaler med runda fönster är korgmarkisen Hestra Ingvar en favorit, och har ni stora skyltfönster som ska täckas och samtidigt kunna gå fritt under rekommenderar vi en terrassmarkis, exempelvis modellen Hestra Gunnar.

Markiser för stora fönster

Vi bygger allt större fönster till våra nyproducerade hus. Skjutdörrar med glas från golv till tak, och stora snedfönster upp till nock. Det är underbart med stora fönsterpartier, härligt ljusinsläpp, känsla av att vara ett med naturen och en härlig rymd i rummet. Men, det är ofta vi märker att solskyddet glöms bort till dessa stora fönster. För hur härligt det än är med stora glaspartier så bidrar det till en enorm hetta inomhus när solen ligger på en hel dag. Men tur är väl det, att vi har lösningar på detta!

Bygger man stora fönsterpartier är det ofta av en anledning, och man vill självklart inte behöva förstöra utsikten för att kunna få ett behagligt inomhusklimat. Därför är zipscreen markiser väldigt omtyckta till specifikt stora fönsterpartier. Zipscreenmarkisen har ett modernt utseende, vilket oftast passar bra till stora fönster. Skulle ni vilja behålla en mer klassisk stil på markisen rekomenderar vi istället en klassisk fallarmsmarkis exempelvis vår modell Hestra Tage, eller en korgmarkis modell Hestra Ingvar.

Ni bör välja en zipscreen om ni vill:

  • Behålla utsikten, men bli av med upp till 97 % av solvärmelasten.
  • Kunna ha markisen nedfälld ofta, oavsett väder.
  • Inte vill att markisen ska ta någon plats med utfällda armar.
  • Kunna göra markisen i ett helt stycke, även över stora partier.
  • Styra markisen med motor och ha möjlighet till automatik.
korgmarkis hestra

Fler artiklar & guider

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt