Hur håller jag mina markiser fina i sommar?

Med sommar och semester runt hörnet vill man gärna spendera den tiden på bästa sätt, exempelvis i kvällssolen med nära och kära under sin terrassmarkis. För ett par veckor sedan publicerade vi en text med hur effektivt man kan rengöra markis med bikarbonat, vi har samlat svar på frågan om hur man håller markiser fina under sommaren här nedan.

Markisens profiler och armar: allt du behöver är en trasa, ljummet vatten och diskmedel. Markisväven / duk: med endast ljummet vatten håller sig väven fin och fräsch och optimerar livslängden på materialet! Du kan även addera mild såpa och med en svamp dra lätta drag över materialet, till exempel vid områden på väven där det finns mindre eller större fläckar.

Vad ska jag undvika för markisens tygs livslängd ska bli så lång som möjligt?

Då markiser är till för solskydd och inte regn- och vindskydd finns automatiska lösningar, exempelvis motordrivet med skaksensor, vindskydd, regnskydd, solskydd, fjärrkontroll och sommarvädret i Stockholm snabbt kan skifta bör man inte vänta allt för länge med att kolla om det blivit någon skada/märke på tyget efter oväder. Är du ofta bortrest över sommaren är sensorn/automatik-valen smart då markisen anpassar sig efter väderlek.

  • Tvätta inte i maskin.
  • Använd inte rengöringsmedel som är starkt då det är skadligt för tydligt.
  • Att skrubba för hårt, det sliter tyget.
img-august-1

Fler artiklar & guider

Certifieringar & utmärkelser

Kom igång

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök online direkt.

Bli uppringd

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.

Obligatoriskt